Featured indlæg på forsideFestFor forældreFor nye eleverNyhed

Flaget strøg til tops mod en skyfri sommerhimmel mandag morgen, da årets første studenter sprang ud på Aabenraa Statsskole.

Klokken 9.05 kunne Daniel Zornow Kruse fra 3f kalde sig årets første STX-student, da han afsluttede sin eksamen i almen studieforberedelse med emnet steroider. Forude venter et år med rejser og arbejde, hvorefter Daniel har planer om at læse idræt.

En halv time senere kom Anne-Sophie Ernø Johannsen fra 2q ud fra eksamenslokalet og blev dermed årets første HF-student. Anne-Sophie sluttede af med en eksamen i mundtlig dansk. Det næste års tid vil Anne-Sophie fokusere på håndbold, som hun spiller på eliteplan. Herefter vil hun muligvis fortsætte med en uddannelse inden for kemi.

På skolens HF-tilbud for elever med autisme spektrum forstyrrelser (ASF) var Emmeli Gram van Deurs fra 2r den første til at blive modtaget af familien og få den hvide hue på. Emmeli afsluttede sin tid på HF med en eksamen i matematik.  Når eksamen er blevet fejret med en studenterfest, planlægger Emmeli at holde et sabbatår, hvorefter fremtiden muligvis byder på videre uddannelse på en designhøjskole.

Traditionen tro ventede familie og venner i skolens forhal, der summede af spændt forventning og glæde, når eleverne kom ud en efter en og blev modtaget med huer, roser og åbne arme. Studenterne på Aabenraa Statsskole springer ud de næste tre dage – på fredag bliver de fejret til årets dimission i Sønderjyllandshallen.

Stort tillykke til Daniel, Anne-Sophie, Emmeli og alle de øvrige studenter!