Vores uddannelser


jacobandersen.net

STX

Hvis du gerne vil have en bred fagrække og samtidig fordybe dig i en studieretning, passer STX til dig. Med de rette fagvalg er STX kompetencegivende til alle videregående uddannelser.

HF

Hf er for dig, som gerne vil hurtig fremad, og som vil have en gymnasial uddannelse på to år. Du kan søge om optagelse på hf efter 9. klasse. Hf består af en bred række af fag og perioder med praktik og projektarbejde, som er målrette dit videre uddannelsesvalg.
jacobandersen.net

HF ASF

HF ASF er for unge mennesker med en ASF diagnose. Hvis du har afsluttet 9. klasse og har diagnoser, kan du søge ind på dette tilbud. HF ASF giver dig kompetencer og er adgangsgivende på lige fod med de andre HF tilbud.

Nyheder om uddannelser


 • Årets første studenter

  Flaget strøg til tops mod en skyfri sommerhimmel mandag morgen, da årets første studenter sprang ud på Aabenraa Statsskole. Klokken 9.05 kunne Daniel Zornow Kruse fra 3f kalde sig årets første STX-student, da han afsluttede sin eksamen i almen studieforberedelse med emnet steroider. Forude venter et år med rejser og arbejde, hvorefter Daniel har planer…

 • Dimission 2017

  Dimission for skolens afgangselever afholdes fredag den 23. juni kl. 15.00- ca. 17.00 i Sønderjyllandshallen.
  Herefter er der forfriskninger i skolegården på Forstallé 14 efterfulgt af fotografering.

  Om aftenen er der dimissionsfest på skolen for afgangselever og lærere. Festen starter klokken 18.30, og der vil være spisning klokken 19.00. Festen slutter klokken 01.00.

 • Sommereksamen

  Skriftlig eksamen er godt i gang, og Idrætshuset er fyldt med afgangselever, der i dag arbejder koncentreret med skriftlig dansk.

 • Sidste skoledag

  Tirsdag morgen kunne man på Aabenraa Statsskole møde blandt andet julemænd, hulemænd, aber, pingviner, ulve og elitesportsudøvere. Det var skolens afgangselever, der traditionen tro var klædt ud for at festliggøre sidste skoledag, inden eksamensperioden starter. Efter fælles morgenmad i klasserne trodsede de festligt udklædte elever vejret og indtog boldbanerne ved Idrætshuset, hvor de dystede i…

 • Elever fra 1.hf skriver ks-historiopgave

  Foråret er meget mere end eksamenstid. Det er også i foråret, at skolens elever i 1.hf skriver ks-historieopgaven, som er den første større skriftlige opgave på hf. Opgaven skrives både hjemme og på skolen, hvor eleverne i løbet af projektperioden får vejledning i at søge information og i at skrive større opgaver. Her er det…

 • Kulturfestival 2017

  På fredag åbner Aabenraa Statsskole dørene til årets Kulturfestival. Her udstiller skolens billedkunstelever deres eksamensprojekter, musikholdene spiller, og elever optræder med egen lyrik. Kulturfestival 2017 foregår rundt omkring på skolen fra klokken 19-21.30.

 • På tur i Jens Blendstrups forfatterskab

  Med humor og selvironi præsenterede forfatter Jens Blendstrup sit forfatterskab for skolens elever og lærere. Vi blev indviet i Blendstrups inspirationskilder, skriveprocesser og samspillet mellem fakta og fiktion i hans værker. Vi mødte figurerne Gud og Bøssehans, og vi fik en indsigt i, at det ikke behøver at være kedeligt at skrive om livets store…