Featured indlæg på forsideFestFor forældreFor nye eleverNyhedRektor holder tale

Feststemningen var ikke til at tage fejl af på Aabenraa Statsskole fredag eftermiddag, da gæster fra nær og fjern samledes for at fejre skolens 100 års jubilæum efter ét års forsinkelse.

Ud over taler fra Aabenraas borgmester Thomas Andresen, kunne jubilæumsgæsterne i dag høre taler fra tre generationer af rektorer på Aabenraa Statsskole: Lone Mailandt-Poulsen (rektor fra 2015-nu), Ole Daneved (rektor fra 2001-2015) og Eva Nielsen (rektor fra 1975-2001).

Skolens bigband Pianoforte og kor Crescendo opførte sammen jubilæumsnummeret ”Sangen om Dorothea”, der er komponeret til skolens jubilæum. Nummeret handler om skolens allerførste elev, Dorothea, der samtidig var skolens eneste student i 1921.

Skolens historie var også i fokus, da tidligere lektor Elisabeth Refslund Hertzum præsenterede bogen ”Aabenraa Statsskole – 100 år” – en jubilæumsbog skrevet og lavet af tre nuværende og tidligere ansatte med økonomisk støtte fra Aabenraa Statsskoles Elevsamfund.

En mere nutidig vinkel på skolens liv gav tidligere elev Maylis Rossberg med sit poetry slam, der handler om at være ung – og ung i Grænselandet.

Rektor Lone Mailandt-Poulsen beskriver dagens jubilæum sådan her:
”Vi er glade for langt om længe at kunne samle tidligere elever og ansatte, samarbejdspartnere og andre med deres gang i huset til en fejring af skolens 100 års jubilæum. Vi har ventet i mere end et år og har haft en fantastisk festlig dag med musik, taler og indslag fra tidligere elever og ansatte. Og vi er ikke mindst taknemmelige for at kunne holde jubilæet i vores nyrenoverede aula – vi kunne ikke ønske os smukkere rammer og glæder os til at føre skolens historie videre med masser af arrangementer her.”

Tak til alle jer, der var med til at fejre vores 100 års jubilæum.

Rektor Lone Mailandt-Poulsen

Gæster i auditoriet

Borgmester Thomas Andresen

Buffet