Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedDanmarksmester i lyrik, Caroline

”Bare rundt og rundt” er titlen på et af årets vinderdigte i konkurrencen ”DM i lyrik for unge”. Digtets forfatter, Caroline Nielsen, går i 1hf på Aabenraa Statsskole og kan nu kalde sig danmarksmester i lyrik for unge.

Caroline hørte om konkurrencen, da hun og klassekammeraterne med udgangspunkt i konkurrencen skulle skrive et digt i danskundervisningen. Ikke alle klassekammerater sendte deres digte ind. Det gjorde Caroline. Digtet blev bedømt af en jury bestående af erfarne forfattere, og Caroline vandt titlen som danmarksmester i lyrik som én ud af 20 unge lyrikere.
Præmien ved DM i lyrik er et skrivekursus på Vallekilde Højskole på Sjælland i november 2020, hvor de 20 vindere vil blive undervist af professionelle forfattere.

Vi ønsker Caroline et kæmpestort tillykke med den flotte præstation og titlen som Danmarksmester i lyrik.

Herunder kan du læse Carolines vinderdigt ”Bare rundt og rundt”

Bare rundt og rundt

”Det hele kører bare rundt og rundt, i en cirkulation, som aldrig ender

En cirkel hvor intet altid er helt det samme

Det ender med at være lidt ’kav’t til tider, hvor det ikke ønskes.

Vi alle er meget forskellige, vi tænker aldrig helt det samme

Nogle prøver, andre tager det som vinden blæser

Nogle har en cirkel, som inkluderer at tjekke op på andre

andres cirkel indebærer, at de skal tjekkes op på

Vi er alle meget forskellige,

vi kan ikke kræve, at andre ændrer sig selv for at være som vi ønsker.

Der er så mange, der starter med en forbløffende facade

som alle ville få smag for

Muren falder og giver de midlertidige betagede en øjenåbner

Første håndsindtryk er ikke altid det

som vi skal betragte folk efter.

Alle er så skide egocentrerede

-ikke for at generalisere alle

men det er sjældent set, at nogen har gjort noget

uden at få noget tilbage

Eller ikke mindst forvente at få bare en lille erkendtlighed tilbage

Det er bare sådan vores verden er blevet bygget op

Noget for noget

Og

Det hele kører bare rundt og rundt, i en cirkulation, som aldrig ender.”

DM i lyrik for unge er en konkurrence for unge mellem 16 og 19 år og unge, der går på en ungdomsuddannelse eller i 10. klasse. Man deltager i konkurrencen ved at indsende et digt, man selv har skrevet, hvorefter en jury af erfarne forfattere bedømmer de indsendte digte.
Her kan du læse mere om DM i lyrik for unge (https://danskforfatterforening.dk/dm/)