Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedChristian Hjortkær holder oplæg

I dag er der ikke meget, de unge ikke . Til gengæld er der utrolig mange ting, de skal. Forventningspres og præstationskultur blandt nutidens unge blev sat i fokus, da Christian Hjortkær gæstede årets første fællestimearrangement på Aabenraa Statsskole – et arrangement hvor nogle klasser deltog med god afstand og masser af håndsprit i skolens Idrætshus, mens andre deltog virtuelt via live stream i klasselokalerne for at leve op til retningslinjerne ved covid19.

Foredraget har fået rosende ord med på vejen – blandt andet af de unge, der følte sig forstået og set på en ny måde. Vi har fået lov til at bringe et uddrag af en besked, som en begejstret 3g-elev sendte til rektor som reaktion på foredraget:

”I forhold til foredraget i dag, så syntes jeg selv – og dem jeg har snakket med det om – at det var utrolig godt, fordi det fangede os i øjenhøjde. Han formåede virkelig at tale om de problematikker der er blandt mange unge – især dem som nogle gange bliver overset når man snakker ungdommen i samfundet. Samtidig påpegede han ting, som jeg tror de fleste faktisk ikke var opmærksomme på {…]. Generelt var han en rigtig dygtig foredragsholder, og man kunne mærke, at han virkelig gik op i emnet, og det ekstra boost af engagement gør bare rigtig meget for at fastholde interresen. Jeg syntes bagefter, at man har fået meget ud af det og måske fået nogle andre eller ihverfald mere nuancerede syn på tingene.”

Vi siger tak til Christian Hjortkær – og til skolens fællestimeudvalg!