Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverKalenderNyhedForskningens døgn

Sønderjyske fødevarer var på dagsordenen, da Forskningens Døgn 2017 blev skudt i gang i aulaen på Aabenraa Statsskole. Her var elever fra ungdomsuddannelserne i Aabenraa samlet til kick-off på Forskningens Døgn 2017.

Efter en kort velkomst ved borgmester Thomas Andresen, blev eleverne gennem oplæg med så fængende titel som ”Ringriderpølsen har indtaget Vesterbro” ført ind i en verden af hippe fødevarer, sønderjyske produkter, trends og ny viden i fødevaresektoren.

Oplæggene blev efterfulgt af workshops på Aabenraa Statsskole og IBC, hvor eleverne fra de deltagende skoler fik mulighed for at arbejde sammen med erfarne fagfolk inden for emnerne ”Hvorfor betale mere for det samme?”, ”Det sunde liv”, ”Det gode valg på hylden” og ”Den lille store forskel – nyt fra enzymfabrikken”.

Med masser af ny viden og inspiration arbejder eleverne videre med et selvvalgt tema inden for sønderjyske fødevarer. Arbejdet skal resultere i et digitalt fødevaremagasin, som de på kick-off dagen også fik tips og tricks til.

Den 24. april samles deltagerne i Forskningens Døgn til en Videnscenter-dag på Gazzværket i Aabenraa, hvor de via foredrag og paneldebat skal samle inspiration til det digitale fødevaremagasin. Eleverne præsenterer deres produkter i ”Løvens Hule” fredag den 28. april, hvor et dommerpanel kårer tre vinderhold som afslutningen på Forskningens Døgn 2017.

 

I Forskningens Døgn 2017 sætter Aabenraa Kommune sammen med Business Aabenraa fokus på sønderjyske fødevarer og sønderjysk kvalitet. Du kan læse mere om Forskningens Døgn i Aabenraa her

Deltagerne i Forskningens Døgn ankommer

De internationale elever får udleveret headsets til tolkning af dagens foredrag

.

Borgmester Thomas Andresen byder velkommen.

Rikke Buthler og Karsten Hansen holder oplægget “Ringriderpølsen har indtaget Vesterbro”

Ulrik Petersen fortæller om det gode foto