Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedElev med petriskål

To af skolens naturvidenskabelige elever – Jasmin og Sine – er netop vendt hjem fra Girls Day in Science med rygsækken fuld af inspiration og nye ideer. Hør de to elever fortælle om dagen her:

”I sidste uge var vi på besøg på Ålborg universitet i Esbjerg til Girls Day in Science. Dette er en dag, der skal inspirere kvinder og piger til at uddanne sig inden for naturvidenskab, teknologi og ingeniørvidenskab.
Dagen var delt op i 6 dele;
Først var vi til et oplæg ved to unge kvinder der er i gang med en civilingeniøruddannelse. De fortalte lidt om livet som studerende og om hvordan det er at gå på AAU i Esbjerg.
Dette blev efterfulgt af et oplæg af en inspirerende phd studerende. Hun fortalte lidt om sit projekt og vejen dertil.
Efterfølgende var vi ude på nogle workshops. Først prøvede vi kræfter med industrielt producerede enzymer fra mikroorganismer. Her viste to civilingeniørstuderende forskellige egenskaber ved enzymer fra mikroorganismer.
Efter en frokostpause var det tid til anden workshop. Her lavede vi sæber med planteekstrakter fra halofytplanter. Dette var i relation til det tidligere nævnte phd projekt, hvor halofytplanternes energiegenskaber undersøges.
I den tredje, og sidste, workshop lærte vi om en DNA teknik, kaldet CRISPR-Cas9. Her undersøgte vi pigment-producerende gær i et af universitetets laboratorier.
Til sidst hørte vi et karriereoplæg fra endnu en inspirerende kvinde, der var uddannet civilingeniør fra AAU i Esbjerg.
Dagen var super inspirerende og spændende, med massere af interessante oplæg fra inspirerende kvinder der specialiserede sig inden for energiteknik, kemi- og biovidenskab.”

Forsøg til Girls Day in Science

Opdækning til Girls Day in Science

Elev til Girls Day in Science

Forsøg til Girls Day in Science

Sæbeproduktion til Girls Day in Science

Elev til Girls Day in Science