Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedAabenraa statsskole 100 år

Coronavirus/COVID-19
Information om håndtering på Aabenraa Statsskole.
Siden vil blive opdateret løbende.

Aabenraa Statsskole er siden 15. april åbnet gradvist og delvist for alle skolens afgangselever og ASF-elever. Som følge af de seneste udmeldinger fra regeringen, kan alle skolens elever møde i skole igen fra d. 27. maj.  Vi følger myndighedernes retningslinjer og sørger for, at reglerne overholdes, hvilket betyder at eleverne vil komme til at møde på skolen på skift frem til sommerferien. Det er vigtigt, at alle elever holder sig orienteret via Lectio, hvor information om hvilke klasser der skal møde ind hvornår, hvilke moduler der evt. stadig afvikles virtuelt, lektier mm. vil foregå

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte rektor Lone Mailandt-Poulsen på tlf. 51 19 27 59 eller lmp@statsskole.dk

Hvis du har brug for teknisk support, kan du kontakte vores systemadministrator på Jesper Clausen via mail på jc@statsskole.dk

 

Mere information:
Du kan læse mere om håndtering og forebyggelse af coronavirus/COVID-19 på følgende hjemmesider:

www.coronasmitte.dk

www.sst.dk/corona

 

10.6.20

Dimission 2020 – NY DATO

I år er meget forandret, og tingene ændrer sig hurtigt. Dette års dimission bliver derfor også anderledes end tidligere år. Grundet retningslinjerne fra Undervisningsministeriet afholdes årets dimission klassevis med musik, taler og klassefotografering.

STX har dimission mandag den 22. juni i forlængelse af huedagen. Dimissionen foregår klassevis i Idrætshuset.

HF-ASF har dimission tirsdag den 23. juni i skolens Auditorium.

HF har dimission onsdag den 24. juni. Dimissionen foregår klassevis i Idrætshuset.

Læs mere om dimission 2020 her

 

29.5.20

Information om huedag den 22. juni

Vi går en dejlig tid i møde, og inden længe springer årets studenter ud i røde og blå farver. Vi glæder os til at fejre jer den 22. juni på Aabenraa Statsskole til dette års særlige huedag.

Programmet kommer til at se således ud. Hvis myndighederne kommer med nye og mere restriktive meldinger, kan planen ændre sig – hold derfor øje her på siden.

 

Klasse

Tidsrum hvor klassen er på skolenMødetidspunkt til udlevering af karakterer

(tjek Lectio for lokale)

Tidspunkt hvor

skolen senest

skal forlades

17z8.00-8.458.108.45
17mn9.00-9.459.109.45
17bc10.00-10.4510.1010.45
17e11.00-11.4511.1011.45
17x12.00-12.4512.1012.45
17t13.00-13.4513.1013.45
17a14.00-14.4514.1014.45
17i15.00-15.4515.1015.45
17f16.00-16.4516.1016.45
17y17.00-17.4517.1017.45

 

 

…..Når klokken er hel:
(Teksten er opdateret den 8.6.20)

Eleven ankommer sammen med sine pårørende til skolen, hvor de fordeler sig i teltene i skolegården samt kantinen. Eleverne har forud for huedagen koordineret internt i klassen, hvem der er i teltene, og hvem der er i kantinen. Eleverne er i et brev fra rektor den 7. juni blevet orienteret om, hvor mange pårørende de hver især må invitere.
Antallet kan ændre sig i takt med myndighederne retningslinjer. Hold derfor øje her på siden. Ved tidligere ankomst skal man vente uden for skolens område, så vi sikrer, at der ikke forsamles alt for mange mennesker på for lidt plads.

 

…..Når klokken er ti minutter over:

Eleven står sammen med sin klasse i et klasselokale, hvor de vil få udleveret deres skriftlige eksamensresultater og årskarakterer. Elevens familie venter i skolegården eller kantinen imens.

Når alle i klassen har fået deres karakterark, går eleven tilbage til sine pårørende, hvor de får hue på og bliver fejret med det I nu har medbragt af bobler og kransekage. (Skolen kan desværre ikke byde på kaffe).

…..Når klokken bliver “kvart i”:

…. gør eleven og de pårørende plads til den næste klasse, som ankommer klokken hel, når der er blevet sprittet af på bordene.

 

Vi glæder os til at se jer til en festlig fejring!

 

 

 

21.5.20

Aabenraa Statsskole er siden 15. april åbnet gradvist og delvist for alle skolens afgangselever og ASF-elever. Som følge af de seneste udmeldinger fra regeringen, kan alle skolens elever møde i skole igen fra d. 27. maj.  Vi følger myndighedernes retningslinjer og sørger for, at reglerne overholdes, hvilket betyder at eleverne vil komme til at møde på skolen på skift frem til sommerferien.
Det er vigtigt, at alle elever holder sig orienteret via Lectio, hvor information om hvilke klasser der skal møde ind hvornår, hvilke moduler der evt. stadig afvikles virtuelt, lektier mm. vil foregå

11.5.20

Årets dimission 2020

Aabenraa Statsskole holder dimission fredag d. 26. juni 2020.

I år er der meget, der er forandret

Pga. Coronasituationen forventer vi en meget anderledes dimission i år; vi forventer fx ikke, at det bliver muligt at fylde Sønderjyllandshallen med lige så mange familiemedlemmer og ansatte, som der normalt er plads til.

Vi følger myndighedernes udmeldinger meget opmærksomt, og vi glæder os til at kunne løfte sløret løbende her på hjemmesiden for vores videre planlægning!

20.4.20

“Første skoledag” for afgangselever og ASF

I morges åbnede Aabenraa Statsskole for alle skolens afgangselever samt ASF-klasserne til undervisning i en ny hverdag på skolen, der er blevet indrettet, så den lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med covid-19. Det er dejligt at have både elever og medarbejdere tilbage på skolen.

Du kan læse mere og se billeder her

9.4.20

Nyt om sommerens eksamen

Rektor har sendt følgende besked ud til skolens afgangselever vedrørende seneste udmelding om sommerens eksamener:
“Måske har I hørt det eller læst det, men nu er det officielt meldt ud at I ikke skal til så mange eksaminer til
sommer som planlagt.

Læs mere her
https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/apr/200406-3-gere-og-2-hfere-skal-til-faerre-proever-tilsommer

Afgangseleverne på stx, hhx og htx skal alle op til tre prøver, mens afgangselever på den toårige hfuddannelse
skal op til fire. Det vil sige, at eleverne skal op til færre prøver end normalt.
Resten af prøvekaraktererne erstattes af årskarakterer, som gives i slutningen af skoleåret.
3.g-elever skal op til to skriftlige prøver. Alle skal op i skriftlig dansk, og derudover skal eleverne op i et
udtrukket studieretningsfag på A-niveau. De skal også op til en mundtlig prøve i deres store skriftlige
opgave (SRP/SOP). Har eleven afsluttet den store skriftlige prøve i vinterterminen, skal eleven i stedet op
i den senest placerede udtrukne prøve*.
2.-hf-elever skal op i to skriftlige prøver i henholdsvis dansk og engelsk og to mundtlige prøver i
henholdsvis dansk og den senest placerede udtrukne prøve*.
Det vil snarest blive meldt ud, hvad der kommer til at gælde for eux-elever, der afslutter gymnasiale fag,
og elever i ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelse).

Mvh
Lone”

 

3.4.20

Rektor ønsker god påskeferie

Kære alle.
Vi har rundet tre ugers virtuel undervisning, og jeg er stadig imponeret over, hvor hurtigt og dygtigt alle har omstillet sig til den nye og anderledes hverdag i gymnasiet. Det går rigtig godt for langt størsteparten af skolens elever med den virtuelle undervisning, og studievejlederne og lærerne er klar til at hjælpe og opmuntre de elever, der har behov for det. I onsdags blev SSO afleveret og i dag er det SRP, det var en flot indsats af alle skoens afgangselever.
Statsministerens forsigtigt positive udmelding om, at Danmark måske gradvist åbner igen efter påskeferien, blev vi glade for at høre. Hvornår det kan blive skolernes tur til at slå dørene op igen ved vi ikke, men vi skal huske, at det kun kommer til at ske, hvis vi fortsat holder afstand og følger myndighedernes anbefalinger. Husk det, for vi vil gerne snart igen kunne møde alle vores glade og skønne elever igen. Enkelte af os arbejder stadig på skolen en gang imellem, og som I kan se, har jeg fanget Pedel Bjarke med mit kamera. Bjarke holder afstand og passer på, og siger at han glæder sig til I kan møde igen, for hvem skal han nu gå og fortælle alle sine gode historier til.. ??
Følg med i Lectio, hvor jeg sender meddelelser ud til jer, hvis der i løbet af påsken sker noget nyt i forhold skolens aktiviteter. I ønskes alle sammen en rigtig god påskeferie. Pas på jer selv og hinanden.
Mvh. Lone Mailandt-Poulsen

 

 

27.3.20

God råd til trivsel og mental sundhed – fra Sundhedsstyrelsen

Mange oplever det som svært at være hjemme i forbindelse med COVID-19/coronavirus. Sundhedsstyrelsen har derfor samlet 11 gode råd til, hvordan man kan fastholde og styrke sin mentale sundhed og trivsel.
Du kan se de 11 råd her

27.3.20

Informationsmateriale om COVID-19 fra Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har sendt os opdaterede materialer om COVID-19/coronavirus, som de beder os dele med jer.

Spørgsmål og svar særligt til forældre
Rigtig mange forældre sidder med spørgsmål om den nye coronavirus og de skærpede anbefalinger. Derfor har Sundhedsstyrelsen lavet et dokument med de typiske spørgsmål og svar, som kan hjælpe forældre med at klare hverdagen.

Download og se spørgsmål og svar her: https://www.sst.dk/…/Informationsmateriale_FAQ-til-boernefa…

Eller se spørgsmål og svar til børn og forældre her: https://www.sst.dk/corona/faq#corona-faq-boern

Tingene går stærkt, og det anbefales derfor, at man holder sig løbende opdateret med Sundhedsstyrelsen anbefalinger på www.sst.dk/corona

23.3.20

Skolelukning forlænget til efter påske
På baggrund af Statsministerens pressemøde den 23.3.20 forlænges lukningen af Aabenraa Statsskole til og med mandag den 13. april.

20.3.20

Rektor ønsker god weekend til alle.
Så er første hjemmeskoleuge snart gået, og alle har vænnet sig lidt mere til den nye og anderledes måde at være Aabenraa Statsskole på. Skolegården er flot i solskin, men stille uden jer – godt at I følger myndighedernes anbefalinger om at blive hjemme. I dag kl. 12 er alle 3.g elever gået i gang med den store opgave, Studieretningsprojektet, som heldigvis fint kan laves hjemmefra. Held og lykke til jer. Alle ønskes rigtig god weekend. Pas på jer selv og hinanden. Mvh. Lone Mailandt-Poulsen

12.3.20

Aabenraa Statsskole er lukket

Efter statsministerens pressemøde den 11. marts og melding om lukning af uddannelsesinstitutioner, har Aabenraa Statsskole besluttet at aflyse alle aktiviteter øjeblikkeligt.
Der er ingen skoleaktiviteter fra torsdag morgen den 12. marts. Skolens elever orienteres løbende via intranettet Lectio om virtuel undervisning mm.