Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedUncategorizedHinduisme for alle sanser

Den 22.november deltog fem at Statsskolens religionshold i et foredrag ved nonne Kesava Priya (Connie Jensen), som er og har været den første danske nonne i Hare Krishna i 35 år. Kesava fortalte om de vediske skrifter, især Bhagavad Gita, og præsenterede den vediske filosofi og livsstil og hvordan denne praktisk blev implementeret i Danmark. Hun fortalte sin egen historie og forklarede hvordan Hare Krishna ses som en videnskab for sjælen, hvor man plejer denne frem for kroppen. Foredraget satte derfor eleverne godt ind i en religiøs pendant til det senmoderne samfunds fokus på krop og velvære og viste, hvordan man godt kan blande de forskellige kulturer og traditioner i denne religion – der blev stillet mange praktiske spørgsmål, og vi fik lov at smage religiøse kager og synge med på Hare Krishnas mantra.

dsc_5856

dsc_5846