Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedElev sidder og kigger ind i kameraet

Jasmin Richter Hansen fra 1cj vandt sidste år titlen som Danmarksmester i novelleskrivning som én ud af 20 unge novelleforfattere.

Med sin novelle ”Hjem” blev Jasmin udvalgt blandt de cirka 150 indsendte noveller som en af de 20 vindere af DM i novelleskrivning. Jasmin samler inspiration til sine noveller i hverdagen, og ideerne former sig stille og roligt til noveller. Jasmins vindernovelle handler om racisme og er blandt andet inspireret af tidens bevægelser – herunder debatten under det amerikanske præsidentvalg og bevægelsen Black Lives Matter.

Jasmin har altid læst meget og har de sidste år skrevet mere og mere – så da hun modtog en mail fra skolen om konkurrencen, var hun ikke sen til at indsende sin novelle.

Præmien ved DM i novelleskrivning var et skrivekursus på Vallekilde Højskole på Sjælland den 28. og 29. januar 2017. I løbet af de to dage deltog Jasmin og de andre unge novelleforfattere i skriveworkshops med erfarne forfattere, hvor de lærte om novellen som genre, skrivestil, ophavsret. Herudover lavede de forskellige skriveøvelser og fik feedback på deres egen vindernovelle af både de erfarne forfattere og de andre vindere af novellekonkurrencen.

Efter konkurrencen og skrivekurset på Vallekilde Højskole har Jasmin skrevet videre. Hun har blandt andet genskrevet sin vindernovelle på baggrund af den feedback, hun fik på skrivekurset.

Skrivekurset på Vallekilde gav også de 20 skriveglade unge mulighed for at netværke, være sociale og udveksle erfaringer med andre unge med samme interesse. De 20 deltagere har efter højskoleopholdet oprettet en Facebookgruppe, hvor de holder kontakten ved lige.

Jasmin skriver både på dansk og engelsk. Hun følger forfattere på diverse online-blogs, hvor de deler ud af erfaringer og gode råd med at skrive. Her mødes flere skriveinteresserede. Jasmin kan sagtens se sig selv deltage i flere skrivekurser og konkurrencer i fremtiden.

Her på Aabenraa Statsskole ønsker vi Jasmin et kæmpestort tillykke med den flotte præstation og titlen som Danmarksmester i novelleskrivning.
DM i novelleskrivning er en konkurrence for unge mellem 16 og 19 år, der går på en ungdomsuddannelse eller i 10. klasse. Man deltager i konkurrencen ved at indsende en novelle, som man selv har skrevet, hvorefter erfarne forfattere udvælger 20 vindere blandt de indsendte noveller. De 20 vindere fik i 2016 tilbudt et skrivekursus på Vallekilde Højskole på Sjælland. Konkurrencen er arrangeret af Dansk Forfatterforening og Vallekilde Højskole.
Du kan læse mere om DM i novelleskrivning her