Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedKristian Vodder Svensson foran maleri på Aabenraa Statsskole

En betonmur med et falmet graffitimaleri i skolegården er i løbet af den sidste uge blevet omdannet til et kæmpestort, farverigt maleri af kunstneren Kristian Vodder Svensson. Kunstværket forestiller to hænder i et håndtryk – et håndtryk der kan have mange betydninger, og som hos os betyder, at vi passer på hinanden og værner om det, vi har kært. Håndtrykket er omgivet at Kristian Vodder Svenssons karakteristiske drømmende natur, og indeholder blandt de mange detaljer skolens logo og Aabenraas tre makreller. Ideen til det centrale håndtryk i maleriet er opstået i samarbejde med eleverne på en workshop, der blev startskuddet til det kunstneriske projekt, der nu står færdigt og kan nydes af skolens elever, ansatte og gæster, når du bruger skolegården til alt fra pauser til gruppearbejde, bordfodbold og fejring i løbet af dimissionsdagene.

Kristian Vodder Svensson har tidligere arbejdet sammen med eleverne på Aabenraa Statsskole, da han for halvandet år siden gæstede skolen en uges tid i et huskunstnerprojekt, hvor skolens billedkunstelever udtrykte det at være ung i 2021 gennem 14 unikke elevværker i MDF-plader og akrylmaling.

Nu var turen kommet til en ca. 18 m2 stor betonvæg i skolegården. Væggen har tidligere været udsmykket med elevkunst, som blev lavet for over 20 år siden af to elever, der lavede et graffitiværk til skolen.

Det nye kunstværk af Kristian Vodder Svensson blev i dag indviet ved en markering for skolens elever og ansatte i den første pause, hvor vi var samlet i skolegården til en flødebolle og en indvielse ved kunstneren selv.

Kristian Vodder Svensson kommer oprindeligt fra Tønder og har tidligere udsmykket det offentlige rum i Sønderjylland. På gågaden i Aabenraa kan man opleve hans kunst på et kæmpe gavlmaleri på Ramsherred 13, mens man på ”den spanske trappe” i Sønderborg kan sætte sig midt i den malede natur med skyggefulde træer, kronhjorte og fugle.

Er du interesseret i at se mere af Kristian Vodders Svenssons kunst, kan du finde det på www.kristianvodder.dk eller på Instagram.

Betonmuren med det gamle, falmede elevmaleri

Betonmuren med det gamle, falmede elevmaleri

Håndtrykket tager form

Håndtrykket tager form

Naturen vokser frem på billedet

Aabenraas tre makreller bliver malet

Aabenraas tre makreller bliver malet

Kristian Vodder Svensson indvier det nye kunstværk i skolegården

Kristian Vodder Svensson indvier det nye kunstværk i skolegården