Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedLasse Soll Sunde

Journalist og foredragsholder Lasse Soll Sunde satte det tyske valg på skemaet, da han gæstede Aabenraa Statsskole. Her blev skolens tysk- og samfundsfagselever ført ind i Forbundsdagsvalget 2021 – både via foredrag og spørgeseancer undervejs. Lasse Soll Sunde kom omkring mange emner relevante for at forstå det tyske valg. F.eks. fortalte han om de tre kanslerkandidater Laschet, Baerbock og Scholz,  han sammenlignede de tyske partier med de danske og forklarede, hvor der er færre partier i Forbundsdagen end i Folketinget. Desuden tematiserede han emner, som tyskerne er optaget af – f.eks. oversvømmelseskatastrofen, håndteringen af corona og ulighed i samfundet. Sidst, men ikke mindst aktuelt for skolens elever, tematiserede Lasse Soll Sunde valget i forhold til de udfordringer, unge tyskere oplever i deres hverdag.

Lasse Soll Sunde