Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedElever på Museet Flugt

Tirsdag morgen kl. 8:00 rettede elever fra 21o og deres to lærere blikket mod nordvest. Vi tog nemlig på ekskursion til Museet Flugt i Oksbøl og Jacob A. Riis museet i Ribe i fagene historie og samfundsfag. Målet var at få historiske og nutidige indtryk af et liv på flugt, og se et særligt eksempel på dansk udvandring til USA i 1870erne. Vejret var dårligt ved afgang, men heldigvis klarede det op, så et spændende ophold på Museet Flugt blev af vejrguderne imødekommet med herligt udevejr, hvor vi også havde fornøjelsen af at afprøve en meget moderne faglig formidling gennem GPS, en gribende historiefortælling i hovedtelefoner og i det hele taget et smukt indrette moderne museum. Jacob A. Riis Museet i Ribe gav os efterfølgende en fortælling om en ung dansker, som emigrerede til USA, oplevede og gennem fotos også dokumenterede den daværende tids sociale bund i New Yorks gader, kældre og overfyldte lejligheder. Historien ender med en noget nær perfekt udlevelse af den amerikanske drøm, med et venskab med den daværende præsident Roosevelt og et stort aftryk i fotojournalistikken. Det blev en tur, som gav stor inspiration og stof til eftertanke hos både elever og lærere.

21o på ekskursion

Elever på Museet Flugt i Ribe