Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedPaneldebat til kommunalvalg

I anledning af kommunalvalget blev der i dag holdt valgdebat, hvor 10 lokale kandidater var på besøg på Aabenraa Statsskole. Det var to elever fra skolens samfundsfagslinje, der var ordstyrere for dagens debat og som opstillede udvalgte emner, som politikerne undervejs skulle debattere. Der var bl.a. fokus på offentlig transport, løsningerne på det sommetider utrygge natteliv og den grønne omstilling i Aabenraa kommune. Skolens elever fik på den måde indblik i de forskellige kandidaters mærkesager og politik og fik efterfølgende også muligheden for at stille spørgsmål til enkelte kandidater.

En af valgdebattens ordstyrere, Julie, udtalte sig således efter arrangementet: “Paneldebatten var for mig en oplevelse, der gav mig, Nils (den anden ordstyrer, red.) og forhåbentligt mine medstuderende et overblik over og et indblik i Aabenraa Kommunes kommunalpolitik og politikernes holdninger, standpunkter og mærkesager. Nils og jeg er enige om, at det gik præcis som en paneldebat skulle – med uenighed, modstand, hjertesager og en fælles interesse for et bedre Aabenraa i fremtiden.”

Paneldebat