Politik for Tobaksfri Skoletid pr 1. august 2020

Elever og ansatte på Aabenraa Statsskole må ikke ryge tobak, bruge snus og e-cigaretter hverken på eller uden for skolens område i skoletiden.

Lige inden eller efter skoletid er det ikke tilladt at ryge tobak, bruge snus og e-cigaretter på fortovet ved skolen. Når man ankommer til skolen og området lige omkring skolen (fortovet, sti til Idrætshuset) skal man således lade være at ryge og bruge snus, også selvom der er god tid til undervisningen starter.

Reglerne gælder også på ekskursioner, studieture og ved andre arrangementer (for eksempel idrætsdag, campusdag) i det tidsrum, hvor der er planlagt fagligt program, og som kan sidestilles med undervisning.

Ved henstilling fra skolens medarbejdere om ikke tage snus eller ryge, skal man efterkomme dette.

Caféer og fester er tobaksfrie senest fra 1. august 2021. Skolen afholder i efteråret 2020 (hvis muligt på grund af covid19) et elevdemokratisk fællesarrangement, hvor eleverne stemmer, om tobaksfrie caféer og fester skal indføres tidligere.

Skolen tilbyder gratis samtaler til elever om deres tobaksvaner samt gratis rygestopkursus i samarbejde med kommunale konsulenter. Henvendelse til studievejleder Rikke Svane Hansen (RSH).

 

Sanktioner ved overtrædelse af reglerne

Ved 1. overtrædelse indkalder rektor eleven til en tilrettevisende samtale.

Ved 2. overtrædelse og følgende overtrædelser anvendes skolens sanktionssystem. Dette indebærer mundtlig advarsel, skriftlig advarsel, SU-stop og i sidste ende en udmeldelse.

Eksempel: Hvis en elev ingen advarsel har i forvejen, vil 2. overtrædelse være en mundtlig advarsel. Hvis en elev har en mundtlig advarsel i forvejen af en anden årsag, vil 2. overtrædelse af reglerne om tobaksfri skoletid være en skriftlig advarsel.

 

 

. / Rektor 1. august 2020.