Featured indlæg på forsideFor forældreFor nye eleverNyhedVinderen af Sprogfestival 2020

Kreativitet, hurtig tænkning og højt humør kan vist roligt siges at være et par af grundingredienserne, når PSFyn de sidste par år har skudt årets Sprogfestival i gang på Aabenraa Statsskole. Og i år var ingen undtagelse. Her fik de fynske ordsmede i særdeleshed brug for ovennævnte kvaliteter, da de få timer før Sprogfestivallens start fik at vide, at alle skolens elever var sendt hjem til virtuel undervisning.

Hvad gør man så?
Jo, man laver et hurtigt sporskifte og gør det store opstartsshow virtuelt – og med teknisk snilde, farverige eksempler og slams fra nogle af landets bedste, blev skolens 2g-elever introduceret til Poetry Slam som genre, regler for afstemning og fik tips og tricks til at skrive og optræde med slams.

Efter den ”fælles” intro mandag arbejdede eleverne videre med deres slams med coaching fra professionelle slammere og hjælp fra deres lærere i 2. fremmedsprog. Og da vi nåede afslutningen af Sprogfestivallens første dag var meldingen fra Sprogfestivalsgruppen: ”Vi knokler på med godt humør – Corona skal ikke få sprogfestivallen til at falde til jorden”.

Torsdag kårede eleverne selv et finale-slam på hvert sproghold, og fredag skulle ”slaget” stå i skolens Idrætshus med god afstand mellem stolene, masser af håndsprit og mundbind på mikrofonerne. Der var slams om alt fra kantinen, kvindesyn, CO2 og historietimen. Eleverne stemte engageret på deres favoritter med pointtavler og klap, ligesom forrige års vinder, Mayliss Rossberg, gæstede festivalen for at bidrage til stemningen.

Eleverne battlede bravt, og vinderen blev kåret under klapsalver. Vinderen af Sprogfestival 2020 på Aabenraa Statsskole blev Valdemar fra 19gSP med sit slam ”Instant kaffe”.
Stort tillykke til Valdemar!

Vinderen af Sprogfestival 2020

Virtuel opstart Sprogfestival