Featured indlæg på forsideFestFor forældreKalenderNyhed

Flaget er hejst, og solen stråler om kap med smilene i disse timer, hvor de fleste af årets studenter på Aabenraa Statsskole springer ud. De smukke røde og blå huer bliver sat på i festlige omgivelser af familie og pårørende, der fejrer med højt humør, konfetti og roser i knitrende cellofan.

STX-studenterne springer i år ud i nye rammer, da de allerede tidligere på måneden afsluttede sidste eksamen på grund af coronasituationen. De nyudsprungne studenter får derfor de røde huer på ved en særligt tilrettelagt hueceremoni sammen med klassekammeraterne. Fordelt i skolens kantine og telte i skolegården fejrer familier og pårørende de nyudsprungne studenter med bobler, flag og højt humør, inden de fortsatte over i skolens Idrætshus til dimission. Dimissionen foregår også klassevise i en nytænkt ceremoni, der kombinerer de højtidelige traditioner fra tidligere års dimissioner med nærværet ved at slutte af sammen med sin egen klasse.

Mere traditionelt foregår det, når årets første HF-studenter springer ud. De mødes efter sidste eksamen med familie og pårørende i skolens Rotunde og på Sprogtorvet, hvor de blivermodtaget med blå huer og lykønskninger. Festlighederne på Sprogtorvet fortsætter tirsdag og onsdag, hvor HF-studenterne springer ud i løbet af dagen efterfulgt af klassevis dimission med taler, musik og fotografering.

Vi ønsker alle årets studenter et stort tillykke – og held og lykke fremover!

Billeder fra studenterdagene 2020  (flere billeder på vej)

Artikel fra JydskeVestkysten – “Student på en alternativ måde: Huen blev sat på i hvide telte”