Vores uddannelser


jacobandersen.net

STX

Hvis du gerne vil have en bred fagrække og samtidig fordybe dig i en studieretning, passer STX til dig. Med de rette fagvalg er STX kompetencegivende til alle videregående uddannelser.

HF

Hf er for dig, som gerne vil hurtig fremad, og som vil have en gymnasial uddannelse på to år. Du kan søge om optagelse på hf efter 9. klasse. Hf består af en bred række af fag og perioder med praktik og projektarbejde, som er målrette dit videre uddannelsesvalg.
jacobandersen.net

HF ASF

HF ASF er for unge mennesker med en ASF diagnose. Hvis du har afsluttet 9. klasse og har en diagnose, kan du søge ind på dette tilbud. HF ASF giver dig kompetencer og er adgangsgivende på lige fod med de andre HF tilbud.

Nyheder om uddannelser


 • Gallafest for afgangselever

  Torsdag den 26. april er den røde løber rullet ud. Alle skolens afgangselever holder gallafest i Sønderjyllandshallen, og familie og venner er velkomne til at komme og se vores 3g’ere og 2hf’ere danse Lanciers. Eleverne ankommer til hallen fra 16:30 og Lanciers forventes at starte klokken 22.30.

 • Musikdag

  Alle vores musikelever var igår samlet til projektdag i musikkens navn. Den erfarne korinstruktør Thomas Berg-Juul sang med drengene i aulaen, mens pigerne gruppevist blev instrueret i sammenspil af 11 af vores tidligere musikelever, der alle læser på musikvidenskab i Århus. Michael Kjær fra musikskolen var på besøg som improvisationscoach.   Det var imponerende at…

 • Projekt med Syd- og Sønderjyllands Politi

  HF afvikler projekt i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi. Eleverne afprøver rollen som politibetjent ved en anmeldelse om vold, de skal undersøge årsagen til forbrydelsen og høre foredrag ved en kriminolog om “Hvorfor nogle mennesker bliver kriminelle”.

 • Optagelse til skoleåret 2018/19

  Hvis du er interesseret i at gå på STX eller HF efter sommerferien, og ikke kan søge via optagelse.dk, kan du finde en ansøgningsblanket her på siden. Har du dansk cpr.nr. og NemID, skal du søge via optagelse.dk. Du har også mulighed for at læse vores brochure her. Har du brug for at snakke med…

 • Åbent Gymnasium 2018

  Lørdag den 27. Januar 2018 fra klokken 10.00 til 13.00 slår Aabenraa Statsskole dørene op for kommende elever og deres forældre til Åbent Gymnasium. Alle kommende mulige elever og deres forældre er velkomne. Få en snak med vejledere, lærere og elever om: – STX og HF uddannelserne – Fag og studieretninger – Skolens liv og miljø – ASF-HF…

 • Statsskolens ansatte på skolebænken

  Hjertestartere og livreddende førstehjælp var i fokus onsdag eftermiddag, da de ansatte på Aabenraa Statsskole var på førstehjælpskursus. Statsskolen fik sidste år hængt to nye hjertestartere op, så der nu er to udendørs samt to indendørs hjertestartere på Aabenraa Statsskole.

 • Johan Olsen og Ole Rømer

  Hvad har Ole Rømer med GPS-navigation at gøre? Det spørgsmål stillede Johan Olsen eleverne, da han gæstede Aabenraa Statsskole i dag. I et hæsblæsende foredrag førte Johan Olsen med indsigt og humor eleverne vidt omkring emner som Big Bang, livets opståen for sølvfisk og mennesker, isbjerge i rummet, den cambriske eksplosion og Einsteins relativitetsteori –…