HF-fagpakker

20130926_3u_7508

Business

Interesserer du dig for salgsstrategier, markedsføring og kommunikation. Denne fagpakke er til dig, der er interesseret i erhverv og handel, og som overvejer job som f.eks. markedsføringsøkonom, kommunikationsmedarbejder, designer, serviceøkonom, multimediedesigner, eller hvis du har en drøm om en dag at blive selvstændig.
Jacob Kjøller Andersen

Sundhed

Interesserer du dig for sundhed, menneskets fysiske og psykiske trivsel, natur og bæredygtighed. Denne fagpakke er til dig, der overvejer job som f. eks. sygeplejerske, bioanalytiker, fysioterapeut eller miljøteknolog.
Jacob Kj¿ller Andersen

Samfund

Interesserer du dig for psykologi og mennesket vilkår i en moderne verden, politik, spin og globalisering. Denne fagpakke henvender sig til dig, der overvejer job som pædagog, lærer, politibetjent eller socialrådgiver.
00097_16-08-2017_ BrochureForside18__DSC6082

Udvidet fagpakke

Udvidet fagpakke er en overbygning på en af de tre øvrige fagpakker. Udvidet fagpakke giver dig adgang til en lang videregående uddannelse som fx universitetet, og du kan stadig tage din hf på 2 år.

Praktisk info om HF

Hf er en gymnasial uddannelse, som giver adgang til korte og mellemlange uddannelser. Med en udvidet fagpakke kan du også få adgang til lange videregående uddannelser. På hf har du forskellige fag som spænder fra dansk og engelsk til biologi, religion og samfundsfag, og netop derfor giver hf dig et bredt og solidt fagligt fundament. På hf arbejder vi praksisnært og målrettet videre uddannelsesmuligheder, for vi ved, at det er vigtigt, at du får fingrene i virkeligheden i dit uddannelsesforløb. Du vil derfor møde flere projekt- og praktikforløb, hvor du kommer til at arbejde med forskellige emner i samarbejde med f. eks. lokale institutioner, virksomheder og foreninger. På hf ruster vi dig til dit fremtidige karrierevalg.

Du kan altid kontakte os:

vejledning@statsskole.dk

På hf skal du have følgende fag:

Obligatoriske fag: dansk, engelsk, matematik og idræt eller et kunstnerisk fag.

Naturvidenskabelig faggruppe: biologi, geografi og kemi.

Kultur og samfundsfaggruppe: historie, religion og samfundsfag.

Fagpakkefag: når du vælger en fagpakke, har du to fagpakkefag. Se beskrivelsen af fagpakkerne nedenfor.

Valgfag: et valgfag.

Større skriftlig opgave.

Projekt og praktik.

Fagene følges på enten A- B- eller C-niveau. A er det højeste niveau.

HFs opbygning

På Hf skal du have obligatoriske fag, fagpakkefag, ét valgfag samt ét kunstnerisk fag eller idræt.

(Klik for større billede)

For at få adgang til universiteterne med en hf, skal du gennemføre en udvidet fagpakke. Foruden en hf-fagpakke, skal du have to fag mere, som udgør den udvidet fagpakke.

Studieplaner og kompetencekatalog

Undervisningen følger derudover læreplanerne for de enkelte fag og studieplanerne for de enkelte klasser.

HF-fagpakker 2018 - 2020

Samfundsfag B – Erhvervsøkonomi C

Businessfagpakken henvender sig til dig, der overvejer et job som f.eks. markedsføringsøkonom, kommunikationsmedarbejder, designer, serviceøkonom, multimediedesigner, eller hvis du har en drøm om en dag at blive selvstændig.

Så er businessfagpakken måske noget for dig.
Hvis du vil arbejde med erhvervsliv og kommunikation i en global verden, er det vigtigt at kunne forstå et lokalt, nationalt og globalt marked samt hvilke politiske rammer, der sættes for virksomheder og deres produkter.
Du kommer til at arbejde med, hvordan man leder en forretning, og hvad der skal til, for at den bliver en succes. Du arbejder med virkelighedsnære eksempler og vil komme på virksomhedsbesøg for at se, hvordan det, vi lærer på uddannelsen, fungerer i virkeligheden.

Samfundsfag B – Psykologi C

Samfundsfagpakken henvender sig til dig, der overvejer jobs som f.eks. pædagog, lærer, politibetjent eller socialrådgiver, for her arbejder vi med mennesket i samfundet.

Så kan samfundsfagpakken være noget for dig.

Vi vil arbejde både teoretisk og praktisk for at give dig en målrettet viden om mennesket i samfundet. Vi giver dig redskaber til at forstå det omgivende samfund, og hvorfor mennesker handler som de gør. Du vil desuden lære at debattere og argumentere for dine synspunkter.

Biologi B – Psykologi C

Sundhedsfagpakken henvender sig til dig, der overvejer job som f.eks. sygeplejerske, fysioterapeut, bioanalytiker, ergoterapeut samt ernæring og sundhed.

Så er sundhedsfagpakken måske lige dig.

Vi vil både lave undersøgelser i laboratoriet og i felten, så du kommer så tæt som muligt på det, du interesserer dig for. Du vil lære at forstå, hvad der er vigtigt for et menneskes psykiske og fysiske trivsel, så du er rustet til en videre uddannelse inden for f.eks. sundhedsvæsenet.

Både Samfund og Sundhed er fagpakker, som kan kombineres med idræt som valgfag. Hvis du drømmer om at komme i form til en uddannelse som politibetjent, eller hvis du har interesse i krop og bevægelse som pædagog, lærer eller fysioterapeut. Aabenraa Statsskole har gode idrætsfaciliteter, hvor du vil kunne møde de fysiske udfordringer, som gør dig klar til en videre uddannelse, hvor netop krop og bevægelse er i centrum.

For at kunne vælge idræt B som valgfag, skal du vælge idræt C, når du søger optagelse på HF.

Udvidet fagpakke

Her vælger du én af de tre øvrige fagpakker plus engelsk A og valgfag B/A.

Udvidet fagpakke giver dig adgang til en lang videregående uddannelse som fx universitetet, og du kan stadig færdiggøre din hf på 2 år.

Udvidet

Udvidet fagpakke

Her vælger du én af de tre øvrige fagpakker plus engelsk A og valgfag B/A.

HF-fagpakker 2017 - 2019